Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ LOWE ALPINE ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟΣΟ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΟΣΟ ΠΟΤΕ. ΚΑΙ ΟΛΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΣΕ ΥΠΟΓΕΙΟ ΣΤΟ ΟΓΚΝΤΕΝ ΤΗΣ ΓΙΟΥΤΑ ΤΟ 1967.

 

1934

Ο Ralph Lowe πηγαίνει σε ένα ταξίδι αναρρίχησης στα βουνά Grand Teton με το θείο του. Αναδείχτηκε μια αγάπη για το ύπαιθρο, την οποία τελικά θα μεταδώσει στα οκτώ παιδιά του. Οι τρεις ειδικότερα θα συνεχίσουν να χτίζουν μια καριέρα και ένα εμπορικό σήμα από αυτό: Mike (γεν. 1946), Γκρεγκ (1949) και Τζεφ (1950.)

1958

Ο Τζεφ και ο Γκρεγκ συνοδεύουν τον πατέρα τους στο Exum Ridge στο Grand Teton. Ο Τζεφ, 7 ετών, είναι ο νεότερος στην κλίμακα της διαδρομής.

1967

1967

Δουλεύοντας στο υπόγειο των γονιών του, ο Greg Lowe πρωτοστάτησε, δημιουργώντας ένα σακίδιο πλάτης με εσωτερικές αλουμινένιες σανίδες κατασκευασμένες για να μεταφέρουν βαριά φορτία χωρίς υπερβολική επιβάρυνση των πλατών των αναρριχητών. Ονομάστηκε το Expedition Pack. Αυτό έφερε επανάσταση στη σχεδίαση σακιδίων ως  «το πρώτο σακίδιο εσωτερικού πλαισίου». Αργότερα αναθεωρήθηκε σε επίπεδη ράβδο αλουμινίου 6061, αποτελώντας ένα πλαίσιο που διευκόλυνε τη μεταφορά βαρέων φορτίων και ένα μοναδικό ιμάντα στήθους σχεδιασμένο να συνδέεται με σχοινί έλξης φορώντας το σακίδιο. Αυτός ο ανθεκτικός ιμάντας στο στήθος άλλαξε σε ιμάντα θωρακικής συμπίεσης καθώς και η χρήση 6061 ράβδων πλαισίου κατά την περίοδο κατασκευής στο High Touring, στο Salt Lake City της Γιούτα.

1969

Σχεδιασμένο πρωτότυπο LURP . Η πρώτη σκηνή Port-a-Ledge που χρησιμοποιήθηκε ποτέ στα βουνά, το LURP (Limited Use of Reasonable Placements) σχεδιάστηκε για να κρεμάσει τον αέρα, η σκηνή είχε ως στόχο να δώσει στους ορειβάτες μια ασφαλή βάση για μεγάλα αναπτύγματα χωρίς να καταστρέφουν αδικαιολόγητα το βράχο. Η σκηνή κυκλοφορεί εμπορικά το 1972.

image-asset

1972

Ο Mike δανείστηκε 3.000 $ για να εγγράψει τη Lowe Alpine Systems ως κατασκευαστική επιχείρηση, πλέον με επίσημο brand name. Την ίδια χρονιά ο Greg Lowe πρωτοπορεί στην πρώτη τσάντα κάμερας που διαθέτει επένδυση αφρού. Η επιτυχημένη εταιρεία τσάντας κάμερας LowePro ήταν τελικά το αποτέλεσμα, με τη Low να γίνεται γνωστή στους φωτογράφους.

image-asset (1)

1973

Το πρωτότυπο του ice axe (τσεκούρι πάγου) Hummingbird , το οποίο διέθετε καμπύλο άξονα και εναλλάξιμα σφυριά και επιλογές, δοκιμάστηκε από τον Greg Lowe στην παγωμένη πισίνα του πατέρα του στη Γιούτα. Το τσεκούρι αργότερα τέθηκε σε παραγωγή από τους Ιταλούς κατασκευαστές τσεκουριών CAMP. Μαζί με το Bigbird αυτά αποτέλεσαν και τα πρώτα αρθρωτά εργαλεία πάγου!

Την ίδια χρονιά, η πρώτη συσκευή camming με ελατήριο έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί από τον εξοπλισμό της Lowe Alpine, Latok Equipment. Το πρώτο του είδους του, το Spring Cam επέτρεψε στους ορειβάτες να ασφαλίσουν τα εργαλεία τους χωρίς να καταστρέψουν το βράχο.

image-asset (2)image-asset (3)

1974

Ο Τζεφ Λόου χρησιμοποιεί μερικά από τα προϊόντα της εταιρείας σε ό,τι πιστεύεται ότι ήταν η πιο δύσκολη προσπάθεια αναρρίχησης στον πάγο: το Bridalveil Falls στο Yosemite με τον Mike Weiss. Το 1978 ο Λόου ανέβηκε στη διαδρομή σόλο.

image-asset (4)

1975

Τα πρώτα ταξιδιωτικά σακίδια – είδος βαλίτσας που μετατρέπεται σε σακίδιο – είναι πρωτοπόρα από τη Lowe Alpine με την σειρά Kinnikinnic .

image-asset (5)

1976

Το Footfangs , το πρώτο step-in-crampon εξοπλισμένο με τις πρώτες πλάκες για χιόνι, κάνουν το ντεμπούτο τους

image-asset (6)

1978

Αναπτύχθηκε το πρώτο στρατιωτικό σακίδιο Lowe Alpine, το Vector.  Περιγράφτηκε ως ιδανικό για «άλμα σε εχθρική ζώνη προσγείωσης», το σακίδιο διαθέτει «Torso Trac» – ένα πρώιμο ρυθμιζόμενο σύστημα πίσω – και ιμάντα ζώνης σχεδιασμένο να μεταφέρει «πιστόλια, πυρομαχικά και εργαλεία στρατού».

image-asset (7)

1979

Οι Jeff, Greg και Ralph Lowe συμμετέχουν σε μια αποστολή στην κορυφή Amal Dablam των Ιμαλαΐων , κατά τη διάρκεια της οποίας ο πατέρας και οι δύο γιοι κάνουν τη 2η ανάβαση. Αυτό δεν είναι αρκετό για τον Τζεφ – που σόλο αντιμετωπίζει το νότο την επόμενη μέρα. Η ανάβαση του δεν έχει επαναληφθεί ποτέ.

image-asset (8)

1979

Το ξεκινάει τη σειρά ND , για τις γυναίκες. Ακόμα, στα σακίδια Lowe, το «ND» σημαίνει Nanda Devi – μια κορυφή στην Ινδία και μια θεά. Μερικοί πήραν τα γράμματα για να σημαίνουν «στενές διαστάσεις», γιατί τα σακίδια ταίριαζαν σε μικρόσωμους άνδρες. Ο πραγματικός λόγος είναι ως αφιέρωμα στον ορειβάτη Devi Unsoeld, ο οποίος πήρε το όνομά του από την κορυφή – και πέθανε στην αναρρίχηση του Lowe εκεί το 1976.

1980

Οι πρώτες πλαστικές πόρπες στα σακίδια εμφανίστηκαν μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1980 – και ήταν στα σακίδια Lowe Alpine όπου το ξεκίνησαν. Αυτή η φαινομενικά μικρή καινοτομία έκανε μια τεράστια διαφορά στην ταχύτητα με την οποία τα σακίδια θα μπορούσαν να ανοίξουν και να ασφαλιστούν.

1981

Η καριέρα του Greg Lowe  ως κινηματογραφιστή φτάνει απροσδόκητα στο αποκορύφωμά του με την υποψηφιότητά του για Όσκαρ για το ντοκιμαντέρ Fall Line , μετά την προσπάθεια του Steve Shea να ανέβει και να κάνει σκι στο Grand Teton.

image-asset (9)

 

1983

Ο Jeff Lowe ξεκινά τη Latok , θυγατρική για την τεχνική ένδυση και  brand  Lowe Alpine.

1984

Το πουλόβερ Diamond – κυκλοφόρησε με την επωνυμία Latok – γίνεται το πρώτο ρούχο softshell, σχεδιασμένο για να παρέχει στους ορειβάτες ένα ελαστικό αλλά ζεστό στρώμα Schoeller με μέγιστη ελευθερία κινήσεων.

1985

Ο Greg Lowe σχεδιάζει τον πρώτο εργονομικά ανατομικό ιμάντα ώμου.

1987

Το Latok Mountain Gear ενσωματώθηκε στη Lowe Alpine.

1991

Ο Jeff Lowe αντιμετωπίζει τη διαδρομή που ονομάστηκε Metanoia στη βόρεια πλευρά του Eiger. Η διαδρομή μεταμόρφωσε την προοπτική του Lowe για τη ζωή – καθώς και καθιερώσε την πιο δύσκολη διαδρομή στην πιο διαβόητη κορυφή του κόσμου. Δεν θα επαναληφθεί έως τον Δεκέμβριο του 2016.

1991

1993

Το APS (Advanced Paralux System) κυκλοφορεί ως ένα απλό ρυθμιζόμενο σύστημα πλάτης σακιδίων πεζοπορίας. Το νέο σύστημα επέτρεψε στους χρήστες να προσαρμόσουν το σακίδιό τους για να βρουν το τέλειο μήκος. Η Lowe Alpine πωλείται στη σκωτσέζικη εταιρεία κλωστοϋφαντουργικών William Baird.

1994

Το Aleutian fleece αναπτύχθηκε με την Polartec, αρχικά αποκλειστική για τη Lowe Alpine.

1995

Παρουσιάστηκε ενεργό εσώρουχο DryFlo , με ζώνες ελαφρύτερης πυκνότητας για κίνηση υγρασίας και αερισμού.

1999

Το Dry Yarn κάνει το ντεμπούτο του στα ρούχα Lowe Alpine Triplepoint Ceramic . Αποφεύγοντας το σύστημα μεμβράνης άλλων εμπορικών σημάτων, η τεχνολογία περιλαμβάνει κεραμική σκόνη που εφαρμόζεται σε νήματα νάιλον, δημιουργώντας ένα υδατοαπωθητικό ύφασμα με πόρους που επιτρέπουν στους ατμούς ιδρώτα να εξέλθουν από τα ρούχα. Ανθεκτικό και χωρίς συντήρηση, βρίσκει φανατικούς αποδέκτες.

2002

Η ιταλική εταιρεία Asolo αγοράζει τη μάρκα Lowe Alpine.

2004

Οι πόρπες Loadlocker εισάγονται στους τεχνικούς σάκους Lowe Alpine, οι οποίοι τιμολογούνται ως άθραυστες μεταλλικές πόρπες για όσους κτυπήσουν το κιτ τους. Βασιζόμενοι στο σχήμα τους για ασφάλεια, οι πόρπες μπορούν εύκολα να χρησιμοποιηθούν και με γάντια.

image-asset (10)

2011

Η Lowe Alpine γίνεται μέλος του βρετανικού εξωτερικού ομίλου Equip , το οποίο διαθέτει επίσης τη Rab. Οι δύο μάρκες συγκεντρώνουν την τεχνογνωσία τους στον σχεδιασμό ρούχων και σακιδίων, με τη Lowe Alpine να επιστρέφει αποκλειστικά στην κατασκευή σακιδίων.

2013

Το σύστημα Axiom εισάγεται,  έξυπνο σύστημα καστάνιας για να εξασφαλιστεί η εφαρμογή ακριβείας σε σακίδιο πλάτης. Το σύστημα κερδίζει το βραβείο καινοτομίας OutDoor 2014.

image-asset (11)

2017

Το Ascent Range κυκλοφορεί. Με το Ascent Superlight 30, η γκάμα των προϊόντων ανοίγει το δρόμο για μια νέα εποχή καινοτομίας σακιδίων για τα 50 χρόνια του Lowe Alpine. Κυκλοφόρησε επίσης η σειρά Heritage – ένα σακίδιο vintage σε στυλ που επιστρέφει στις παραδοσιακές ρίζες του Lowe Alpine.

image-asset (12)

 

 

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *