Νερό: Τόσο απαραίτητο και τόσο επικίνδυνο! 5 λάθη που συχνά κάνουμε.

Γιατί επικίνδυνο. Να μην πίνουμε νερό γίνεται;

Φυσικά και όχι. Οι άνθρωποι και τα ζώα έχουν στο σώμα τους 55-78% νερό (κατά βάρος).
Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι το νερό είναι απαραίτητο για τη ζωή και την υγεία.
Πού μπορούμε όμως να αποθηκεύουμε νερό, ώστε να μην κινδυνεύει η υγεία μας, όταν η βρύση ή η πηγή βρίσκεται μακριά μας;

Λάθη που γίνονται συνήθως και πρέπει να τα αποφεύγουμε για το καλό της υγείας μας:

  1. Ένα από τα πιο συνηθισμένα »λάθη» είναι η επαναχρησιμοποίηση των πλαστικών μπουκαλιών των εμφιαλωμένων νερών. Τα συγκεκριμένα πλαστικά μπουκάλια όμως είναι αυστηρά μιας χρήσης. Συσσωρεύουν τόσα πολλά μικρόβια και βλαβερούς μικροοργανισμούς, που αν μπορούσαμε να τα δούμε στο μικροσκόπιο, απλά θα σοκαριζόμασταν. Καλό θα ήταν λοιπόν να αποφεύγουμε την επαναχρησιμοποίησή τους.
  2. Ένα επίσης σύνηθες »λάθος» είναι η κακή επιλογή δοχείου αποθήκευσης. Στο εμπόριο υπάρχουν διαφόρων ειδών δοχεία αποθήκευσης νερού. ΄Είτε επρόκειτο για ασκό νερού, είτε για παγούρι είτε για θερμός, καλό θα ήταν πριν το προμηθευτούμε και το χρησιμοποιήσουμε, να είμαστε σίγουροι για την καταλληλότητα του προϊόντος για τρόφιμα και ποτά. Δυστυχώς επιτρέπεται να κυκλοφορούν παγούρια χωρίς ειδική επίστρωση κατάλληλου υλικού στο εσωτερικό αυτών, με αποτέλεσμα την άμεση επαφή του νερού με το ακατάλληλο υλικό κατασκευής του παγουριού ή θερμός. Όσον αφορά τα πλαστικά, δεν είναι όλα κατάλληλα για τρόφιμα και ποτά.
  3. Διαλέγουμε όχι με βάση το γραφικό αλλά με βάση την ποιότητα
  4. Δε σκεφτόμαστε τη μικρή οικονομική διαφορά που έχει ένα παγούρι με την ειδική επίστρωση, από αυτό που αφήνει το αλουμίνιο ή το οποιοδήποτε κράμα μετάλλου να έρθει άμεσα σε επαφή με το νερό ή το ρόφημά μας. Αυτού του είδους τα δοχεία έχουν άλλη χρήση (μπαίνει καύσιμο για τη χρήση του σε ειδικά γκαζάκια)
  5. Δεν υποτιμάμε την υγεία μας αλλά και αυτή των παιδιών μας!

Δες εδώ

Πολύ προσοχή λοιπόν. Απευθυνθείτε σε καταστήματα που θα σας ενημερώσουν και θα σας προμηθεύσουν με ευθύνη και συνέπεια για το δοχείο που χρειάζεστε.

laken

 

 

One reply on “Νερό: Τόσο απαραίτητο και τόσο επικίνδυνο! 5 λάθη που συχνά κάνουμε.

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *